KANS of RSI

KANS is de nieuwe benaming voor RSI klachten. Er is gekozen voor een andere naamgeving omdat de term KANS de klachten beter omschrijft. RSI staat voor Repetitive Strain Injury, oftewel klachten die zijn veroorzaakt door het herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde beweging

Lees meer..

A-specifieke KANS

Bij a-specifieke KANS klachten heeft iemand last van de nek, schouders en/of arm, maar is er geen medisch aantoonbare afwijking voor de klachten. De oorzaak kan liggen in fysieke belasting (herhalende bewegingen, statische bewegingen en een verkeerde ergonomie), omgevingsfactoren of psychische belasting (stress).

Lees meer..

Complex Regionaal Pijnsyndroom

Complex Regionaal Pijnsyndroom is een ernstig en slecht begrepen ziektebeeld. Waardoor dit ziektebeeld ontstaat is (nog) niet geheel duidelijk. Mede hierdoor is dit pijnsyndroom bekend onder vele namen (o.a. Sympatische Reflexdystrofie). CRPS treedt meestal op in een arm of been.

Lees meer..

Reflexdystrofie

Reflexdystrofie of Südeckse atrofie, dit noemen wij tegenwoordig CRPS type1. CRPS treedt meestal op in een arm of been en kan ontstaan na een ongeval (het stoten van de hand, een pols- of voetbreuk), na een operatie, bij te strak gips of bij een zenuwbeklemming.

Lees meer..

Revalide vergoed